Kienen

Op donderdag 28 maart van 14.00 – 16.00 uur bent u van harte welkom en staan de vrijwilligers klaar om er weer een gezellige kienmiddag van te maken.

De toegang is € 6, dit is inclusief twee plankjes en een kopje koffie of thee.  

 

Appeltaartconcerten bij SamenMeer

In samenwerking met de Stichting Appeltaartconcerten organiseert SamenMeer dit jaar Appeltaartconcerten. De eerste data zijn bekend: donderdagmiddag 4 april en 27 juni. 

Met appeltaart en klassieke muziek komen wij naar de mensen toe. Want voor ons publiek is het vaak niet vanzelfsprekend om naar een concertzaal te gaan. De Appeltaartconcerten zijn informeel, laagdrempelig, feestelijk en ontroerend.

De klassieke muziek komt in deze sfeer goed tot hun recht. Ook voor de musici zijn de Appeltaartconcerten bijzondere gebeurtenissen. Zij hebben hier direct, persoonlijk contact met het publiek. Uiteraard wordt er na afloop appeltaart geserveerd. De appeltaart staat symbool voor de warme sfeer van de concerten. Donderdagmiddag 4 april om 14:30 uur.

Toegang € 5,00, inclusief koffie of thee en natuurlijk appeltaart.

 

 

 

Wijzer Landsmeer

Vrijdag 5 april staat er bij Wijzer Landsmeer weer een lezing op het programma. 

Deze keer een lezing: Amsterdam als natuurstad door Geert Timmermans, stadsecoloog.

 

Amsterdam als natuurstad; er is geen stad ter wereld met zoveel bomen in het centrum. Geert Timmermans werkt bij de gemeente Amsterdam als stadsecoloog en neemt ons mee naar het ontstaan van de groene stad met zijn biodiversiteit van 10.000 soorten.

 

Aan de hand van afbeeldingen laat hij de rijkdom zien aan muurplanten, insecten, vissen, slangen, vogels en zoogdieren in Amsterdam.

Start 15.00 uur. Toegang € 4,00 inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden is niet nodig.