Kijken naar Kunst

Bijzondere vrouwen in de 20ste en de 21ste eeuw

schilders, beeldhouwers, architecten en meer

Vrouwen maakten altijd al kunst - net als mannen - alleen werd er niet of nauwelijks over hun prestaties geschreven. Nu vindt er in de kunstwereld een ware inhaalslag plaats: veel musea besteden aandacht aan het werk van vrouwelijke kunstenaars en dus vind je daar in kranten en tijdschriften meldingen van.

In 8 lezingen bestuderen we de beweegredenen van vrouwen om kunst te maken.

8 bijeenkomsten elke woensdagavond van 19.30 – 21.30 uur of donderdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur. Kosten 80 euro.

 

 

Rome, de eeuwige stad

gebouwen, beelden, schilderingen en meer

Kijken naar Kunst bij SamenMeer door Yvonne Lievaart

De stad Rome is een stad vol geschiedenis, van resten uit de Klassieke Oudheid tot indrukwekkende 20ste en 21ste-eeuwse monumenten. Van het ontstaan van de stad Rome en het Romeinse rijk tot hedendaagse hoogtepunten als een sportpaleis of een modern museum. 

Doe je mee met deze nieuwe ontdekkingstocht?                                                                      

We starten op maandag 16 okt. 2023 van 19.30-21.30 uur 

Voor de liefhebbers als afsluiting een Rome-excursie van 9 t/m 16 maart.

 

 

 

 

Het SamenMeer vervoersteam zoekt versterking

Ben jij iemand die affiniteit heeft met ouderen? Vind je het leuk om met de SamenMeer bus (mee) te rijden en af en toe wat tijd te investeren in de oudere medemens?  Meld je dan nu aan als vrijwilliger.

Wij organiseren activiteiten voor ouderen uit Landsmeer en omstreken. Dit doen wij samen met ruim100 vrijwilligers waaronder een vaste groep chauffeurs en bijrijders die met elkaar zorgen voor het vervoer van bezoekers die niet meer zo mobiel zijn. Onze chauffeurs en bijrijders zijn samen verantwoordelijk voor het veilig en verantwoord vervoeren van bezoekers van en naar activiteiten.

Wil je het vervoersteam komen versterken? Laat het weten via info@samenmeerlandsmeer.nl of bel ons voor meer informatie.